UL COLOR s.r.o.

Unikátní přístroj na měření odstínů

Získejte barvu, která Vás zaujala, z jakéhokoliv povrchu, materiálu nebo látky – včetně malých, vzorovaných a vícebarevných struktur nebo textilií.


Přístroj je vytvořen pro profesionály v nejrůznějších oborech (od módních návrhářů, přes bytové architekty až po prodejce barevných nátěrů nebo průmyslové projektanty); stejně tak je vhodný pro náročné domácí kutily.

PANTONE® CAPSURE je lehký a jednoduše ovladatelný nástroj s pokročilou technologií snímání barev, která definuje nový standard pro přesnost a univerzálnost přenosných měřících zařízení.

Změřený odstín přiřadí k jakékoli nahrané vzorkovnici Het, DULUX, RAL, NCS, HERBOL, … .

Skenovaný odstín můžete přiřadit ke všem nahraným vzorkovnicím, nebo můžete použít barevné schéma příbuzných odstínů.

ANTONE CAPSURE je kapesním ručním snímacím přístrojem společnosti PANTONE a slouží k rychlému a přesnému určení přímé barvy z libovolného vzorku odrazové předlohy. Přístroj v sobě obsahuje knihovny přímých barev PANTONE (celkem 8 knihoven, více než 10.000 barev) a pro snímanou barvu najde mezi nimi tu nejbližší pro další použití (včetně zobrazení jejich hodnot v sRGB, Adobe RGB, HTML, Lab a XYZ). Bez připojeného počítače lze naměřit až 100 barev a ke každé z nich je možné přidat až 30 sekund hlasového záznamu pomocí vestavěného mikrofonu. K naměřeným barvám Capsure umožní zobrazit variace barev, lze si vytvářet naměřené palety barev, které lze dále využívat v dalších aplikacích (Photoshop, InDesign, Painter, Quark atd.). K přístroji je k dispozici i podpůrný software Capsure Sync (update firmware a knihoven barev atd.).

Přístroj nalezne upotřebení u kreslířů, malířů, designérů, architektů, pracovníků v předtiskové přípravě, operátorů produkčního tisku (tisk na zakázku, tisk z ulice), u dodavatelů barev (tiskařských, nátěrových), interiérových a exteriérových designérů (prodejci barev, nábytku, módy atd.), a mnoha dalších.

Další vlastnosti:

  • jednoduché použití - intuitivní ruční přístroj bez nutnosti školení
  • rychlý a přesný - přístroj je rychlý a hlavně přesný, umožňuje náhled snímané barvy před měření a přesné zacílení měření, identifikace dominantní barvy ve vícebarevném vzorku, rychlé určení nejbližší přímé barvy z dostupných knihoven v přístroji
  • univerzální přístroj - snímání barev je možné ze širokého množství povrchů, materiálů, tkanin
  • přenosný a pohodlný - měření můžete využít kdekoliv a kamkoliv jdete při jakýchkoliv světelných podmínkách, dobíjení baterií přes USB z počítače
  • ukládá měření a šetří čas - umožňuje uložení 100 měření, ke každému měření lze přidat hlasovou poznámku
  • doporučení dalších barev, variací a odstínů - ke každé sejmuté barvě doporučí přístroj další varianty barev (podobné barvy, variace, odstíny atd.)
  • další práce s barvami - s uloženými barvami lze dále pracovat ve vlastních paletách či ve známých grafických softwarech
  • adaptabilní a rozšířitelný - přístroj je možné updatovat aktuálními knihovnami přímých barev a synchronizovat s novými šaržemi knihoven.

+420 722 924 741